Esteu aquí: Inici Notícies Ciutadilla es troba amb el seu passat a les reserves del MNAC

Ciutadilla es troba amb el seu passat a les reserves del MNAC

Ciutadilla es troba amb el seu passat a les reserves del MNAC

Davant del sepulcre de Gispert de Guimerà (procedent del Convent Dominic del Roser de Ciutadilla)

Un grup de representants dels vilatans de Ciutadilla, interessats per la història i el patrimoni artístic, ens ha visitat la passada setmana per tal de conèixer dues obres que el MNAC conserva i que procedeixen d’aquest poble de l’Urgell que compta amb un important patrimoni històric i un castell declarat Bé cultural d'interès nacional. Les dues obres que conserva el museu són el sepulcre de Gispert de Guimerà, procedent del convent dominic de la localitat, i un retaule dedicat als goigs de la Mare de Déu, datat el 1540-1560, i procedent de l’església de la vila.

Les dues obres van ser donades per l’ajuntament de Ciutadilla al Mnac el 1933.
És a través d’un article de Joan Yeguas publicat a la revista Urtx el 2009 com van tenir coneixement de la presencia d’aquestes obres al museu. Joan Yeguas, Jordi Casanovas i Adela Laborda van acompanyar al grup durant la visita a les reserves.

Óscar Martí Agustí, alcalde de Ciutadilla, explica que “al conèixer la publicació d’aquest article per Internet, un dels membres de l’associació Amics del castell va fer la proposta de demanar aquesta visita. Els últims anys la gent ha agafat més consciencia de la importància del patrimoni i de que conèixer el passat ens pot donar perspectives de cara al futur”, ha afegit i ha mostrat el seu agraïment al Museu per l'acollida i totes les facilitats que han trobat.

Font de la notícia: http://actualitatmnac.blogspot.com.es/

 

  • Envia-ho
  • Imprimeix-ho

Contacteu amb l'Ajuntament

Horari d'atenció al public:
Dimarts i dijous a la tarda.

© Ajuntament de CIUTADILLA
Plaça Major 1, 25341 Ciutadilla
Tel i Fax 973 303 010
Carregant...